• Εγγραφή

vril18 19

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ποδηλατική-Βριλήσσια -Πειραιάς Ε1-ξενάγηση στα Εξάρχεια

Μία ποδηλατική βόλτα 20εως 40χλμ κυρίως από δρόμους χαμηλής κυκλοφορίας, που θα ξεκινήσει από τα γραφεία του Βριλησσού στα Βριλήσσια και θα φτάσει μέχρι την πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά ,στον διαμορφωμένο χώρος του Δήμου Κερατσινίου στην είσοδο του λιμανιού (λιμενοβραχίονας Κράκαρη)

Θα ξεκινήσουμε την Κυριακή στις 8 το πρωί(συνάντηση 7.45) από το σπιτάκι του Βριλησσού (Πάρνηθος 73 – εντός πλατείας Τρίτση στα Βριλήσσια)

Στην αρχή θα κινηθούμε σχετικά σβέλτα και θα φτάσουμε στις 9 στο Μέγαρο Μουσικής μέσω ποδηλατόδρομων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας(Χαλάνδρι –Ψυχικό-Σεβαστουπόλεωςς- Βασιλίσσης Σοφίας – Μέγαρο Μουσικής .

Για όσους επιθυμούν συντομότερη βόλτα θα μπορούν να μας συναντήσουνε μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής στις 9 το πρωί .

Από εκεί θα βολτάρουμε στο Παγκράτι κ το Μέτς και στη συνέχεια μέσω του Ζαπείου θα κατεβούμε στα Εξάρχεια- σημείο συνάντησης πλατεία Εξαρχείων – επι της Στουρνάρη στις 10 .

Τα Εξάρχεια αποτελούν σήμερα μία πολύ κεντρική περιοχή της Αθήνας που χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις, παλιούς Αθηναίους και διερχόμενη νεολαία, διανοούμενους, ριζοσπαστικές ιδεολογίες, πρόσφυγες, και πολλές άλλες κατηγορίες κατοίκων. Παράλληλα διαθέτουν ένα πολύ σημαντικό απόθεμα κτιρίων με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, με δείγματα ανώνυμης αρχιτεκτονικής, νεοκλασικών κτιρίων, και κτιρίων του μεσοπολέμου και νεότερα (από το '60 και μετά), καθως και ενδιαφέρουσα τοπογραφία.
Εδώ θα μας περιμένει για να μας ξεναγήσει ο συνοδοιπόρος μας, ποδηλάτης Νίκος Αναστασόπουλος – αρχιτέκτων ερευνητής που κατοικεί στην περιοχή.

Στα Εξάρχεια όπου θα μείνουμε εως τις 12.00 μπορεί να μας συναντήσουν κ φίλοι του συλλόγου που δεν ποδηλατούν .

Στη συνέχεια θα ποδηλατίσουμε προς το Μοναστιράκι μέχρι να μπούμε στον νέο Μητροπολιτικό ποδηλατόδρομο «Γκάζι – Φάληρο». Γύρω στη 1 θα πιούμε καφεδάκι επί του ποδηλατόδρομου στο ύψος του ΗΣΑΠ και θα ακολουθήσουμε την πολύ όμορφη, άγνωστη σε πολλούς διαδρομή 7,5 χλμ του μητροπολιτικού ποδηλατόδρομου που μας οδηγεί στο φαληρικό δέλτα παράλληλα με τις γραμμές του ΗΣΑΠ περνώντας τα Πετράλωνα, Ταύρο, Καλλιθέα , Μοσχάτο. Θα περάσουμε από την Ζέα και στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς την Καστέλα κ το λιμάνι του Πειραιά όπου θα βολτάρουμε εντός του λιμανιού από το ύψος του ΟΛΠ μέχρι και την Ε1 .

Ανάλογα με την επιλογή του καθενός θα καλύψουμε από 20 εως 40 χλμ.

Για τους ποδηλατούντες είναι μία σχετικά εύκολη διαδρομή , παρόλα αυτά απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και ευχέρεια με το όχημα σας γιατί θα ανεβοκατέβουμε αρκετούς από τους λόφους της Αττικής (Παγκράτι- Μέτς- Εξάρχεια- Ζέα από Καστέλλα) και για μικρά διαστήματα θα κινηθούμε σε δρόμους κανονικής κυκλοφορίας.

Στο τέλος της διαδρομής μετά τις 15.00 θα φάμε κ θα πιούμε μπύρες μπροστά στη θάλασσα στο δημοτικό αναψυκτήριο.

Θα επιστρέψουμε από το λιμάνι με ΗΣΑΠ η προαστιακό .

Υποχρεωτική είναι για τους συμμετέχοντες η χρήση κράνους και η μικρή θήκη με τα απαραίτητα ανταλλακτικά του κάθε ποδηλάτου (σαμπρέλα, βασικά εργαλεία, τρόμπα, φώτα)


Ιδιαίτερα για τους φίλους που δεν χρησιμοποιούν συχνά το ποδήλατο τους θα πρέπει τις προηγούμενες ημερες της ποδηλατοβόλτας να βεβαιωθούν για την σωστή λειτουργία του ποδηλάτου κάνοντας ένα γρήγορο έλεγχο στα παρακάτω σημεία:

* πίεση των ελαστικών.

* Ρύθμιση της σέλας.

* Δοκιμή φρένων και ταχυτήτων

 ο κάθε συμμετέχων αποδέχεται τους όρους συμμετοχής όπως αυτές είναι αναρτημένες στη σελίδα το συλλόγου και γνωρίζει και αντιλαμβάνεται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή στη ποδηλατική περιήγηση, όσον αφορά σε πιθανούς τραυματισμούς,

Λόγω κ της ασφάλισης η δήλωση συμμετοχής είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

κόστος συμμετοχής 5 Ε για όλους. Δηλώσεις συμμετοχής στο σύλλογο την Τετάρτη 21/11 απο τις 20.30 εως τις 21.30 και  την Παρασκευή 23/11 απο τις 19.00 εως τις 20.00

 Αναχώρηση: Aπό τον σύλλογο στις 8:00 και από το Μέγαρο Μουσικής  στις 9:00.

 

 Αρχηγοί:  Μιχάλης Μακάρωφ - Διαμαντής Παπαδόπουλος

 

H μέχρι σήμερα πρόγνωση περιγράφει καλές συνθήκες για ποδήλατο με θερμοκρασία 15 έως 17 βαθμούς ,σε περίπτωση όμως κακοκαιρίας η ποδηλατοβόλτα θα αλλάξει ημερομηνία

Δείτε νεότερα στη σελίδα του συλλόγου http://www.vrilisos.gr/

το απόγευμα της Παρασκευής

ΤΕΤΑΡΤΗ 21-11, Σεμινάριο ορειβασίας

Τακτικές κίνησης στο χειμερινό βουνό. Επιλογή βέλτιστης διαδρομής. Χώρος: στα Γραφεία μας,

ΩΡΑ 20:30, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ομιλητής:Ακης Καραπετάκος  Εκπαιδευτής της  Ε.Ο.Ο.Α

Η Φύση

13557854 306257019713362 4380070180106121545 n

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων