• Εγγραφή

vril19 20

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ανακοίνωση -Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. η τακτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί  με νέα απόφαση του Δ.Σ και ανάλογα με την έκβαση της πανδημίας.

Για την ημερομηνία θα γίνει ανακοίνωση-πρόσκληση στην ιστοσελίδα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Όλυμπος-φαράγγι Ενιπέα, ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Κ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10/20

Το σαββατοκύριακο 10 και11 Οκτωβρίου  θα περπατήσουμε σε δυο φαράγγια του Ολύμπου, τον Ορλιά και τον Ενιπέα .

Το Σάββατο θα γίνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου (12:00-13:30) και στη συνέχειαπορεία στο πανέμορφο  Φαράγγι του Ορλιά. Η διαδρομή είναι μοναδική  και θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε τους 3 καταρράκτες που υπάρχουν με αποκορύφωμα αυτόν στον Κόκκινο βράχο. Εάν ο καιρός το επιτρέψει οι τολμηροί θα μπορέσουν να βουτήξουν και να δροσιστούν στα νερά του.

Η διαδρομή, η οποία διαρκεί 4 ώρες μαζί με τις στάσεις και το μπάνιο, δεν είναι δύσκολη έχει όμως 3-4 τεχνικά περάσματα που χρειάζονται προσοχή .

Στη συνέχεια θα πάμε στο καταφύγιο του Σταυρού  όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Την Κυριακή θα ξεκινήσουμε από το καταφύγιο του Σταυρού με κατάληξη τους Μύλους στο Λιτόχωρο μέσα από το Φαράγγι του Ενιπέα .

Σχεδόν όλη η διαδρομή μας  είναι στη σκιά μέσα σε δάσος με πανύψηλα δέντρα, όπου άλλοτε κυριαρχεί η οξιά και άλλοτε το πεύκο αλλά και άλλα είδη δένδρων και θάμνων, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό σύνολο. Σεμια ώρα περίπου το μονοπάτι μας οδηγεί στοΣπήλαιο του Αγίου Διονυσίου.

Περνάμε αρκετά μικρά γεφύρια τα οποία μας οδηγούν αρκετές φορές από την μια κοίτη του ποταμού στην άλλη.  

Απότα μισά της διαδρομής μας προς το Λιτόχωρο  η φύση του μονοπατιού αλλάζει. Θα συναντήσουμε μερικά ανηφορικά σημεία καθώς και μεγαλύτερης κλίσης κατηφόρες στη νότια πλαγιά του, μέχρι το τέλος της διαδρομής.Έχουμε ακόμα πάνω από μία ώρα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής  μας και έχει ξεπροβάλει μπροστά μας τοΛιτόχωρο, η κεντρική πύλη για τον Όλυμπο.

Η διάσχιση του φαραγγιού διαρκεί 6-7 ώρες και δεν παρουσιάζει πολλές τεχνικές δυσκολίες.Είναι κατάλληλη και για νέους πεζοπόρους και ορειβάτες με απαραίτητη τη φυσική κατάσταση για την ολοκλήρωσή της.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ είναι  τα πεζοπορικά - ορειβατικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ και ΚΑΝΕΝΟΣ άλλου είδους παπούτσια και για τις δυο εξορμήσεις καθώς επίσης και τα ΜΠΑΤΟΝ.Σε όσους δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μποτάκια ΔΕΝ θα επιτραπεί η συμμετοχή στην πεζοπορία.

Επίσης απαραίτητος είναι ο βασικός πεζοπορικός εξοπλισμός (μικρό σακίδιο, σνακ, φρούτο, ξηροί καρποί, νερό 1 λίτρο τουλάχιστον για την Κυριακή, αντιανεμικό, φλις, υπνόσακος για το καταφύγιο, μαγιώ για τους τολμηρούς, κλπ ).

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου: Δευτέρα 5/10 και Τετάρτη 7/10, 8μμ-8.30 μμ

Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ΙΧ αυτοκίνητα .

Αναχώρηση από Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας (έξοδος Γαρυττού) Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ώρα 6:45 πμ.

Αρχηγοί: Νίκος Κοντογιάννης 6932177548 - Κάρολος Καραμολέγκος 6938988761

Η Φύση

13557854 306257019713362 4380070180106121545 n

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων