• Εγγραφή

vril

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΛΟΝΗΣΟΣ-διακοπές εθελοντικής εργασίας 20 εως 31/8

Διακοπές εθελοντικής εργασίας διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» για 17η συνεχή χρονιά, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 31 Αυγούστου στην ΑΛΟΝNΗΣΟ σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου και τον πολιτιστικό σύλλογο Αλοννήσου.

Για 11 ημέρες οι εθελοντές του συλλόγου θα φροντίσουν και θα προβάλλουν τα μονοπάτια του νησιού ως προορισμού ιδανικού για πεζοπορία. Η φροντίδα μονοπατιών περιλαμβάνει τη βελτίωση του terrain των διαδρομών, την απομάκρυνση πλευρικής βλάστησης, το μάζεμα πετρών και σκουπιδιών, την σηματοδότηση και την ψηφιακή καταγραφή των διαδρομών.

Οι εθελοντές, χωρισμένοι σε ομάδες και εξοπλισμένοι με τσάπες, τσουγκράνες, ψαλίδες, αλλά και αλυσοπρίονα και θαμνοκοπτικά εργαλεία για όσους έχουν τέτοια εμπειρία, θα δουλέψουν στα μονοπάτια του νησιού. Αρκετές από τις διαδρομές που θα καθαριστούν είναι παράλιες οπότε συχνά θα υπάρχει η δυνατότητα μπάνιου αμέσως μετά το πέρας της δουλειάς στις 11.00 το πρωί.

Η εργασία θα έχει διάρκεια 8 ημερών, θα είναι 5ωρη και θα ξεκινά με το πρώτο φως της ημέρας.

Τα απογεύματα και τις ελεύθερες μέρες οι εθελοντές μας θα γνωρίσουν τις παραλίες, τα μυστικά του νησιού και θα συμμετέχουν στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα μέλη του συλλόγου. Οι φίλοι πρέπει να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή που ανέρχεται σε 30 ευρώ. Εξαιρούνται μόνο οι άνεργοι που θα επιδείξουν ενεργή κάρτα ανεργίας.

Σε συνεννόηση με τον Δήμο Αλοννήσου , θα εκδοθεί ομαδικό εισιτήριο με έκπτωση για τους συμμετέχοντες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής-κράτηση θέσεως ισχύει μόνο με την προκαταβολή 50 Ε που αφορά το κόστος έκδοσης εισιτηρίων.

Η διαμονή θα γίνει σε υπνόσακους σε κοινοβιακό χώρο στο Πατητήρι(λιμάνι). Για τους συμμετέχοντες θα υπάρχει δυνατότητα τουαλέτας, ντους, ψυγείου και υποδομών για να λειτουργήσει η καθιερωμένη συλλογική κουζίνα.

Η μετακίνηση προς και από το Μαντούδι θα γίνει με ίδια μέσα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από σήμερα 18 Ιουνίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ η εξόρμηση αφορά μικρή ομάδα εθελοντών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητάς.

Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του συλλόγου και όσοι έχουν ανάλογη εμπειρία.

Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησης παρακαλούνται τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να έρθουν ΑΜΕΣΑ σε επικοινωνία με τους αρχηγούς.

Αναχώρηση Σάββατο 20 Αυγούστου από το Μαντούδι Ευβοίας στις 9:45

Επιστροφή Τετάρτη 31/8 – αναχώρηση 12.15 από Αλόννησο

Για όσους επιθυμούν να αναχωρήσουν νωρίτερα, η ελάχιστη διάρκεια διαμονής είναι εως την Παρασκευή 26/8

Για όσους μπορούν να φέρουν μαζί τους το αυτοκίνητο τους, ο Βριλησσός θα επιχορηγήσει το κόστος του εισιτηρίου του οχήματος.

Η Αλόννησος κατακτά, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών πρακτόρων ,την δεύτερη θέση ανάμεσα σε συνολικά επτά κορυφαίους προορισμούς του κόσμου που διακρίνονται σε επίπεδο οικολογικού τουρισμού. 

Οι τρεις λόγοι που οδήγησαν τους ταξιδιωτικούς συντάκτες σε αυτήν την απόφαση είναι η λειτουργία του μεγαλύτερου φυσικού θαλάσσιου πάρκου της Μεσογείου στην περιοχή της Αλοννήσου, το πρόσφατο άνοιγμα του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας, καθώς και η απόφαση του δήμου να καταργήσει πρώτος το 2015, τις πλαστικές σακούλες στο νησί.

-Αρχηγοί της εξόρμησης είναι ο Διαμαντής Παπαδόπουλος τηλ: 6977766675 και η Δήμητρα Μαζαράκη.

Περισσότερες πληροφορίες για την διαμονή και τον απαιτούμενο εξοπλισμό θα δοθούν στους συμμετέχοντες.

Η προσπάθεια του Βριλησσού στα μονοπάτια της χώρας μας ξεκίνησε στην Ικαρία το 2005 εκεί που μέχρι πρόσφατα ο εθελοντισμός ήταν ο βασικός τρόπος κατασκευής και επισκευής κοινοτικών έργων.

Ο ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ από την ίδρυση του το 2000 προτρέπει τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΔΡΑΣΗ.

 Έχει ήδη οργανώσει με επιτυχία εθελοντικές δράσεις που ανέδειξαν-αναβίωσαν παλιά μονοπάτια σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς (Ζαγόρι, Πήλιο,Ικαρία, Κατελλόριζο,Φούρνους Ικαρίας, Κάρπαθο, Πάρο, Σκιάθο, Χίο κλπ) και κάθε χρόνο προτείνει νέο εθελοντικό προορισμό συνδυάζοντας πάντα την εθελοντική προσφορά με πεζοπορίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και μικρές εναλλακτικές διακοπές.

Στο κομμάτι του εθελοντισμού ο σύλλογος από το 2007 συμμετέχει με 50μελή ομάδα πυρασφάλειας στην προστασία του Πεντελικού και έχει επίσης συνεχή συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων.

Εpirus trail - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, 6 εως 10/7

τετραήμερο trekking  κατάλληλο για όσους έχουν καλή φυσική κατάσταση και διάθεση για περιπέτεια.
Θα κινηθούμε  στο νότιο σκελος του epirus trail, στον άξονα ΜΈΤΣΟΒΟ-ΑΝΘΟΧΩΡΙ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΣΥΡΑΚΟ-ΚΑΛΑΡΥΤΕΣ-ΠΡΑΜΑΝΤΑ-ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ χωρίς υποστήριξη αυτοκινήτων.
Θα κοιμηθούμε  στο ύπαιθρο με υπνόσακους και θα μοιραστούμε ελάχιστες σκηνες μόνο για περίπτωση  ανάγκης.
Η εξόρμηση θα γίνει με ολιγομελή ομάδα μελών του συλλόγου η φίλων που έχουν περπατήσει μαζί μας και έχουν την ανάλογη εμπειρία.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στους συμμετέχοντες λίγες μέρες πριν την εξόρμηση σε δια ζώσης συνάντηση.
 Ωρες πεζοποριας 6 εως10 ανα ημέρα.
Το κόστος συμμετοχής ειναι 30 ευρώ για τα μέλη του συλλόγου 45 για τους φίλους, περιλαμβάνει ασφάλιση και ενίσχυση του συλλόγου,δεν περιλαμβάνει επιτόπου μεταφορές και μεταφορα -επιστροφη απο την περιοχη της εξόρμησης.
Δηλώσεις συμμετοχής έως Πέμπτη 30/6 - αρχηγοί Διαμαντής Παπαδόπουλος-Δημήτρης Μπρίκας
η φωτογραφία είναι απο παλαιότερο πολυήμερο trekking του συλλόγου 

Πεζοπορία στην Σέριφο, 2-3 Ιουλίου - ΑΚΥΡΩΣΗ

Τα δρομολόγια πλοίων τα οποία έχουν σχετικά χαμηλό κόστος, δεν επιτρέπουν ικανό χρόνο παραμονής στο νησί. Προσπαθώντας, όπως πάντα, να κρατήσουμε το κόστος των εξορμήσεων σε χαμηλό επίπεδο, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε την συγκεκριμένη εκδρομή στην Σέριφο.

Η Φύση

13557854 306257019713362 4380070180106121545 n

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων