• Εγγραφή

vril19 20

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

2/2 -κοπή πίτας - ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ

Την Κυριακή 2/2 θα πεζοπορήσουμε σε δύο νέες διαδρομές με ξεκίνημα  ένα μικρό χωριό της Αργολίδας, το Κεφαλόβρυσο  που παρά την εγγύτητά του έχει μείνει άγνωστο στο ευρύ φυσιολατρικό κοινό  με πολλές όμως κρυφές ομορφιές.
 Η Α΄ ομάδα  ακολουθώντας την ανηφορική πορεία του αγώνα του Σπάρταθλου ανεβαίνει την τραχιά πλαγιά της «Κλίμακας του Παυσανία» για να μας οδηγήσει σε κόψη με όμορφη θέα και κατάβαση μέσα από απότομο φαράγγι στο χωριό. Ωρες .Πορείας 4
Η πορεία δεν έχει τεχνική δυσκολία, είναι διάσχιση και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και πεζοπορική εμπειρία . Απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια.
Η Β΄ ομάδα με ξεναγό τον   Χρήστος Οικονόμου- πρόεδρο του συλλόγου Κεφαλοβρύσου, θα ακολουθήσει με ξεκίνημα την πλατεία του χωριού, πορεία που οδηγεί μέσα από κατάφυτη ρεματιά σε σειρά νερόμυλων (κάποιοι καλά συντηρημένοι είναι επισκέψιμοι)- ωρες πορείας 1,5
Βγαίνοντας από τη ρεματιά, όσοι επιθυμούν θα συνεχόσουν διαδρομή που  ακολουθεί αρχικά χωματόδρομο με θέα στα γύρω βουνά και ύστερα μπαίνει σε ελατοδάσος με όμορφα ξέφωτα. Επιστροφή από τα ίδια.
Στη συνέχεια όλοι μαζί  θα μεταβούμε με το λεωφορείο και  θα κόψουμε την πίτα μας και θα γευματίσουμε στο γνωστό μας ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ (ένα εγχείρημα που στόχο έχει την εκπόνηση δράσεων που αφορούν το Περιβάλλον, την Παράδοση, τον Πολιτισμό και την Προσωπική Ανάπτυξη, εφαρμόζοντος μεθόδους που προάγουν την αειφορία και την βιωσιμότητα) https://www.elpidohori.gr/index.php/el/
κόστος 18 € για όλους + 7 Ε για το φαγητό . Δηλώσεις συμμετοχής με εξωφληση του ποσού στον σύλλογο την Δευτέρα 27/2 και Τετάρτη 29/2 από τις 20.00 έως τις 20.30 .
Επίσης δηλώσεις συμμετοχής κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του συλλόγου στο ΤΥΠΕΤ στις 29/2 
αρχηγοί : Αλέξανδρος Παπαχρήστου, Κάρολος Καραμολένγκος, Ηλίας Τάντουλος
αναχώρηση σταθμός Δουκίσης Πλακεντίας Κυριακή  7.00
 

Αλλαγές στο πρόγραμμα του Βριλησσού - 2/2 η κοπή της πίτας

Λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία στο καταφύγιο του Κιθαιρώνα αλλά και πεζοπορική διαδρομή, το ΔΣ του συλλόγου αποφάσισε της παρακάτω αλλαγές :

  1. Η κοπή της πίτας του συλλόγου θα γίνει την Κυριακή 2/2
  2. Η αναρρίχηση σε πίστα θα γίνει την Κυριακή   26/1

Βλέπετε περισσότερα νέα εδώ έως μεθαύριο Τετάρτη

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-1-20 ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΕ ΠΙΣΤΑ

Γνωρίζουμε το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης. Κατάλληλο για νέους φίλους μικρούς και μεγάλους χωρίς προηγούμενη εμπειρία αλλά και για παλιούς που θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια τους σε ένα προστατευμένο περιβάλλον με την βοήθεια εκπαιδευτών. Παρέχεται ο ειδικός εξοπλισμός.
Το αναρριχητικό πάρκο ΟΑΚΑ Indoor climbing βρίσκεται στο Μαρούσι (Λεωφ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη 37, Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. Μαρούσι, Αθήνα).
Μπορείτε να το προσεγγίσετε με ιδιωτικό όχημα ή ΜΜΜ (σταθμός ΕΙΡΗΝΗΣ Μ1). Διαφορετικά βρείτε το λεωφορείο που σας βολεύει εδώ http://bit.ly/OAKAIndoorClimbing .

Ώρα συγκέντρωσης 09:30 στο αναρριχητικό πάρκο.
Πληροφορίες στον συντονιστή Κάρολο Καραμολέγκο τηλ 6938988761 (ώρες 16:00 – 19:00)
Κόστος 12€ το άτομο

δηλώσεις συμμετοχής την Τετάρτη 21.00 έως 21.30 στον Βριλησσό, η τηλεφωνικά στον Κάρολο

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/2 Ορειβατικό σεμινάριο V: Οι πρώτες βοήθειες στο βουνό

Εκπαιδευτικό σεμινάριο – παρουσίαση πρώτων βοηθειών με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο για όλους. Ομιλητής – Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών και Ναυαγοσωστών Νέας Σμύρνης.

Χώρος: στα Γραφεία μας, ώρα 20:30.

Θα ακολουθήσει εντός Φεβρουαρίου “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED” διάρκειας 12 ωρών ( σε 3 ημέρες) που θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου εκδίδεται από τον ΕΕΣ πιστοποιητικό Εκπαίδευσης 5ετούς ισχύος. Το σεμινάριο θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους αρχηγούς του συλλόγου και επιχορηγούμενο σε ποσό που θα ανακοινωθεί για όλα τα μέλη του συλλόγου.

Συντονίστρια σεμιναρίου: Νικολέττα Νικολοπούλου

ΤΕΤΑΡΤΗ 29-01-20 Η Διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα El Camino de Santiago

Ομιλητής: Πάρης Ανδρέου-Γυμναστής, ένα άτομο προσωποποίηση της θετικής ενέργειας. Φέτος έκανε το προσκύνημα, την μεγάλη διαδρομή των 900 χλμ. Σπούδασε Exercise Science and Nutrition στο North Glasgow College και είναι Head coach στην εταιρεία Paris Andreou Wellness. Μότο του: «Live a Life so FULL There's No Room for FEAR».

Χαρακτηριστικό του το να προκαλεί τις αντοχές του, ταλέντο του να ξεσηκώνει τους άλλους, για περισσότερη κίνηση, καλύτερη διατροφή, πληρέστερη ζωή.

Το 2019, ολοκλήρωσε το El Camino Santiago, την διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα. 900 χιλιόμετρα, 41 συνεχόμενες μέρες πεζοπορίας κάτω από όλες τις συνθήκες. Μια χώρα ολόκληρη με τα πόδια. Από το St Jean Pied de Port στον φάρο της Fisterra, στο "τέλος του κόσμου.
Αυτή την μοναδική εμπειρία θα μοιραστεί μαζί με τα μέλη και τους φίλους του Βριλησού, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, στην Αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος, Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (Πρώην ΤΥΠΕΤ) Π.Μπακογιάννη 38-42.
Γιατί, το να προχωράς μπροστά και να τερματίζεις, γεμάτος από εικόνες και συναισθήματα,θα έπρεπε να είναι το δίδαγμα για όλους μας στη διαδρομή της ζωής μας.

Χώρος: Αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος, Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης. Π.

Μπακογιάννη 38-42, Ώρα 20:30. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συντονίστρια: Αλεξάνδρα Μάνου

 

Η Φύση

13557854 306257019713362 4380070180106121545 n

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων