• Εγγραφή

vril17 18

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 08 & Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018, Τήνος

Πεζοπορικές διαδρομές σε μονοπάτια της Τήνου μέσα από παραδοσιακά χωριά και τοπία φυσικού κάλλους.

Σάββατο: Αναχώρηση από την Ραφήνα νωρίς το πρωί και άφιξη στην Χώρα της Τήνου πριν από το μεσημέρι. Μεταφορά με λεωφορείο στον Πύργο, ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά της Τήνου, ιδιαίτερη πατρίδα του Γιαννούλη Χαλεπά, του Νικηφόρου Λύτρα και του Γιάννη Γαϊτη, πρωτοστάτησε στην "εκμετάλλευση" των κοιτασμάτων λευκού και πράσινου μαρμάρου για τα οποία διακρίνεται η περιοχή. Θα υπάρξει αρκετός ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στον οικισμό και για επίσκεψη στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και στο σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά. Στην συνέχεια θα κατέβουμε το μονοπάτι που περνά από τους Μύλους του Πύργου και καταλήγει στο επίνειο του, τον Πάνορμο. Εύκολη διαδρομή, Ω.Π.: 1-1,5. Δυνατότητα για μπάνιο και φαγητό και επιστροφή στην χώρα της Τήνου.

Κυριακή: Νωρίς το πρωί μεταφορά με λεωφορείο στο χωριό Βωλάξ, χτισμένο σε μικρό οροπέδιο στη μέση της Τήνου όπου δεσπόζουν διάσπαρτοι μεγάλοι σφαιρικοί γρανιτένιοι βράχοι. Ακολουθώντας μια διαδρομή με  έντονο γεωλογικό ενδιαφέρον, καθώς από τη μία πλευρά βρίσκονται τα εύφορα εδάφη του οροπεδίου και από την άλλη οι γρανιτικοί σχηματισμοί, θα φτάσουμε στον Φαλατάδο. Από τον Φαλατάδο ξεκινά και το μονοπάτι που οδηγεί στην θάλασσα και θεωρείται από τα πιο όμορφα της Τήνου. Περπατώντας μέσα σε κατάφυτο τοπίο με δρύες, πλατάνους, νερά και ξωκκλήσια, ακολουθώντας την ρεματιά της Λειβάδας που χωρίζει το άνυδρο τοπίο των γρανιτικών σχηματισμών και τις πλαγιές του όρους Τσικνιάς και περνώντας τοπία με καλλιέργειες και περιβόλια θα καταλήξουμε στην ακτή της Λειβάδας με τον μικρό υγρότοπο. Ω.Π.: περίπου 4-5. Δυνατότητα για μπάνιο και φαγητό και επιστροφή στην Χώρα από όπου και θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Ραφήνας αργά το απόγευμα.

Και τις δύο μέρες, οι πεζοπορίες θα είναι εύκολες και κατάλληλες για αρχάριους με στοιχειωδώς καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητα: Πεζοπορικά μποτάκια, κατά προτίμηση ορειβατικό παντελόνι, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, παγούρι με νερό.

Διαμονή σε απλά δωμάτια στην Χώρα.

Κόστος: 90 ευρώ για τα μέλη και 100 ευρώ για τους φίλους.

Αρχηγοί: Κατερίνα Βελέντζα, Τίνα Μικρού

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακριβή ώρα αναχώρησης και επιστροφής και τις ημερομηνίες δηλώσεων συμμετοχής

θα ανακοινωθούν στα μέσα Αυγούστου.

 

Φωτογραφίες από την αναγνωριστική επίσκεψη στην Τήνο στις 27-28.07.2018

Η Φύση

13557854 306257019713362 4380070180106121545 n

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων