• Εγγραφή

vril18 19

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 5/5/19 Plogging στην Ρεματιά

Την Κυριακή 5 Μαΐου και ενόψει της 4ης διάσχισης Ρεματιάς Χαλανδρίου-Πεντέλης που θα γίνει στις 19/5, ο Βριλησσός διοργανώνει για 5η χρονιά πεζοπορία φροντίδας στην Ρεματιά Πεντέλης ,οπου περπατώντας θα καθαρίζουμε από σκουπίδια την πεζοπορική διαδρομή, δράση που είναι ενταγμένη στο ετήσιο πρόγραμμα του συλλόγου.

 Η εξόρμηση θα γίνει σε συνεργασία με την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων,συλλόγους και συλλογικότητες της πόλης μας. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές ο Δήμος Βριλησσίων (υπηρεσία πρασίνου) θα υποστηρίξει αυτή την δράση με την παροχή εργαλείων και την αποκομιδή των σκουπιδιών που θα συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένο σημείο στην Λεωφόρο Πεντέλης.

Για τρείς ώρες Θα δουλέψουμε περπατώντας μικροί κ μεγάλοι στη Ρεματιά – «τις ομορφιές της γειτονιάς μας» , ένα τόπο μεγάλης φυσικής ομορφιάς δίπλα μας που αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για το ευρύτερο λεκανοπέδιο μέσα στον αστικό ιστό. Το «plogging» είναι μια σουηδική λέξη, μια νέα τάση άθλησης, που συνδυάζει το χαλαρό τρέξιμο- περπάτημα και τη φροντίδα του περιβάλλοντος με τη συλλογή μικρών σκουπιδιών, μια δράση στη φύση που γρήγορα έσπασε τα όρια της Σκανδιναβίας και πλέον έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Την Κυριακή 5 Μαίου οι συμμετέχοντες πεζοπόροι θα δουν και θα ενημερωθούν για τις αλόγιστες ανθρώπινες παρεμβάσεις, οι συνέπειες των οποίων εντείνονται από την εν πολλοίς αδιαφορία της πολιτείας. Επίσης θα μάθουν για τις ενέργειες του Βριλησσού για την πιστή και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 659/Δ/1995, με προτεραιότητα στα σημεία που δυσκολεύουν και την πεζοπορία στην Ρεματιά.

 

Η συνάντηση των συμμετεχόντων θα γίνει όπως και τις προηγούμενες φορές στις 9.00 το πρωί μπροστά στο café restaurant Μπάκας, Λεωφόρος Πεντέλης κ Αγίας Σκέπης, Νέα Πεντέλη

Από τον Βριλησσό θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την δράση αυτή στην σελίδα το συλλόγου http://www.vrilisos.gr/ στις 30/4

 

Συντονιστική ομάδα: Μανώλης Δάβαρης,Νικολέττα Νικολοπούλου, Δημήτρης Μπρίκας, Διαμαντής Παπαδόπουλος

 

Στην προσπάθεια μας συμμετέχει ο σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου.

Η Φύση

13557854 306257019713362 4380070180106121545 n

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων