• Εγγραφή

vril

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

πεζοπορικό ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ - ΛΙΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Το φετινό Πάσχα θα το περάσουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Τσακωνιάς το Λεωνίδιο.

Η εξόρμηση μας θα ξεκινήσει με μια πρώτη γνωριμία την Μεγάλη Παρασκευή με την πόλη. Το πρωί θα επισκεφτούμε στις 11πμ τον Πύργο του Τσικαλιώτη και το Αρχοντικό Πολιτίμου . Μετά το μεσημέρι θα περπατήσουμε μέχρι το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Ωρες πορείας 2. Επιστροφή στο Λεωνίδιο για τακτοποίηση στα δωμάτια ή το κάμπινγκ.

Αργά το απόγευμα ο εορτασμός ξεκινά με την περιφορά των επιταφίων τη Μεγάλη Παρασκευή, όπου οι επιτάφιοι όλων των ενοριών συγκεντρώνονται στο Ηρώο ενώ οι πιστοί ακολουθούν μέσα σε κλίμα κατάνυξης, με τα λεγόμενα «νεραντζάκια» που σκορπούν μια ξεχωριστή μυρωδιά στον αέρα.

Μεγάλο.Σάββατο: Μετάβαση στο παλιό γεφύρι του Πλάτανου και πεζοπορία μέσα στην κοίτη του φαραγγιού της Λεπίδας μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη Μελίσσι με την υπέροχη βάθρα. Αργότερα στο χωριό διοργανώνεται το «Μήνυμα του Αερόστατου». Αυτό περιλαμβάνει αερόστατα κατασκευασμένα με αφορμή κάποιο επίκαιρο θέμα.Πέρσι λόγω των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης είχαν κατασκευάσει αερόστατα εμπνευσμένα από αυτό το θέμα.

Το βράδυ της Ανάστασης με το που ακουστεί το «Χριστός Ανέστη!» από τις πέντε ενορίες αφήνονται χιλιάδες αερόστατα, που γεμίζουν τον νυχτερινό ουρανό.

Το πρωί της Κυριακής γίνεται γλέντι για όλους στον κήπο του παλιού δημαρχείου και στη Γιορτή της Αγάπης το απόγευμα, όπου αποτελεί το κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων, ακούγεται το Ευαγγέλιο σε τρεις γλώσσες ελληνικά, τσακώνικα και αγγλικά, ακολουθεί γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα και τοπικούς χορευτικούς συλλόγους, ενώ δίνεται και η ευκαιρία στους επισκέπτες να προσπαθήσουν να φτιάξουν μόνοι τους ένα αερόστατο.

Η διαμονή θα γίνει σε δωμάτια και σε σκηνές στο κάμπινγκ.

Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ΙΧ αυτοκίνητα – εκκίνηση στις 8 από τα Βριλήσσια

Κόστος για διαμονή σε σκηνή 50 Ε για μέλη κ 60 για φίλους

κόστος για διαμονή σε δωμάτιο 95 για μέλη και 110 για φίλους-80 για τα παιδιά 

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται διαμονή, οι πεζοπορίες και ασφάλεια.

Δηλώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ με προκαταβολή 50 Ε στους αρχηγούς - Αρχηγοί: Μανώλης Δάβαρης τηλ 6944507723, Μάνος Παναγιωτάκης τηλ 6974990997

περισσότερες λεπτομέρειες για τις πεζοπορίες και την διαμονή θα δοθούν στους συμμετέχοντες από τους αρχηγούς

Η Φύση

13557854 306257019713362 4380070180106121545 n

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων