• Εγγραφή

vril23 24

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΡΗΤΗ - στον Ομαλό και το Λιβυκό 24-27/5 ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ

γλυκομυρίζουν οι στιγμές η άνοιξη σαν μπαίνει , μιας ηλιαχτίδας ζεστασιά μες στην καρδιά σου φέρνει … Καλωσορίζουμε την Άνοιξη σε λουλουδιασμένα μονοπάτια, τρεχούμενα νερά και πανέμορφες παραλίες στο νομό Χανίων.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της εκδρομής

 

Παρασκευή : συνάντηση συμμετεχόντων μπροστά στο καράβι στις 20.00, αναχώρηση 21.00

Σάββατο: Νωρίς το πρωί θα πάρουμε παραδοσιακό πρωινό κοντά στο χωριό Καράνου στα ριζά των Λευκών Ορέων με μαγική θέα στο Κρητικό πέλαγος .

Αμέσως μετά θα περπατήσουμε στο υπέροχο φαράγγι Μποριανών-Κυδωνίου ίσως το πιο πράσινο φαράγγι της Κρήτη μέσα σε εξαιρετικά διαμορφωμένο μονοπάτι καταμεσής του νομού.

Ανάλογα με τον ρυθμό μας για 4 έως 5 ώρες θα περπατήσουμε μέσα σε οργιώδη βλάστηση ,με μικρά υδάτινα περάσματα, νερόμυλους , σπηλιές, παρθένο δάσος από υπεραιωνόβια πλατάνια τυλιγμένα από κισσούς.

Συνεχίζουμε ανάμεσα σε άγριες καστανιές και ελιές περνώντας τον Μαυροπηλιώτη ποταμό ο οποίος δίνει ζωή σε ένα παρθένο τοπίο ,έναν επίγειο παράδεισο για πολλούς.

Μετά το τέλος της κυκλικής πεζοπορίας θα κατευθυνθούμε με το λεωφορείο προς την Παλαιόχωρα όπου και η διαμονή μας με γεμάτο φεγγάρι σε όμορφη παραλία στο Λιβυκό με υπνόσακους και για όσους θέλουν να χάσουν αυτή την εμπειρία σε δωμάτια. Το βράδυ θα φάμε στο παραδοσιακό χωριό των Ανύδρων με θέα το Λυβικό.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής με αφετηρία τον Κριό Παλαιόχωρας ανακαλύπτουμε περπατώντας το παράλιο διεθνές μονοπάτι Ε4 που θα μας χαρίσει εξωτικές εικόνες συνάντησης γης και θάλασσας. Θα σταματήσουμε και θα συνδυάσουμε το περπάτημα με αναζωογονητικές βουτιές σε δύο από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας μας, το Κεδροδάσος και το Ελαφονήσι.

Το μαγευτικό Κεδροδάσος, είναι μια καταπληκτική παραλία που παίρνει το όνομά της από τους κέδρους (αρκεύθους) αλλά και την εξωτική λιμνοθάλασσα του Ελαφονησίου με τα τυρκουάζ χρώματα και τη λευκή άμμο, που βρίσκεται 4.5 χιλιόμετρα νότια της Χρυσοσκαλίτισσας, την οποία στην συνέχεια και θα επισκεφθούμε.

Το Ελαφονήσι είναι μια στενόμακρη χερσόνησος που έχει ενταχθεί στο δίκτυο με τις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς αποτελεί οικοσύστημα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας . Στις αμμοθίνες του φύονται αρκετά ενδημικά είδη χλωρίδας, ενώ εντύπωση προκαλούν τα λευκά κρινάκια της άμμου που ανθίζουν το φθινόπωρο και οι απειλούμενοι θαλασσόκεδροι. Εδώ φωλιάζουν οι χελώνες καρέτα και αρκετά ζωάκια των αμμοθινών. Εκατέρωθεν της χερσονήσου σχηματίζονται αρκετές πανέμορφες παραλίες με άσπρη άμμο και τυρκουάζ νερά, που θυμίζουν εξωτικό τοπίο από κάποιο εξωτικό μέρος Καραϊβικής. Η άμμος σε πολλά σημεία παίρνει ροζ χρωματισμούς από τα χιλιάδες σπασμένα κοχυλάκια (τρηματοφόρα).

Στο σημείο που σπάει η χερσόνησος το νερό δεν ξεπερνάει το μισό μέτρο και δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα με ζεστά νερά.

Συνολικά 10 μαγικά χλμ πεζοπορίας και θαλασσινής απόλαυσης, σε 5 έως 6 ώρες πεζοπορίας(μαζί με τις στάσεις) ,ανάλογα με τον ρυθμό της ομάδας.

Το απόγευμα ανάλογα με τον χρόνο που θα έχουμε στην διάθεση μας, θα επισκεφθούμε την Χρυσοσκαλίτισσα και θα γευματίσουμε σε ταβέρνα της περιοχής.

Οι μετακινήσεις θα γίνουν με λεωφορείο που θα μας παραλάβει το πρωί του Σαββάτου μπροστά από το καράβι στην Σούδα.

Οι διαδρομές δεν έχουν τεχνική δυσκολία,μόνη προϋπόθεση είναι η βασική φυσική κατάσταση, υγεία και ο πεζοπορικός εξοπλισμός ο οποίος θα σταλεί στους συμμετέχοντες έως 18/5.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.00 Πειραιάς

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: από Σούδα Χανίων Κυριακή 26/5 στις 21.00, άφιξη στον Πειραιά Δευτέρα 27/5 - 6.00

 

Αρχηγοί: Διαμαντής Παπαδόπουλος τηλ 6977766675 – Χρήστος Τζωρζάτος

Κόστος 135 Ε για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη (διαφορετικά 150 ευρώ) συμπεριλαμβάνονται ακτοπλοϊκά εισιτήρια(κατάστρωμα) –όλες οι μετακινήσεις με το λεωφορείο , ασφάλεια πεζοπορίας

Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 100 Ε

Η Φύση

13557854 306257019713362 4380070180106121545 n

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων