• Εγγραφή

vril23 24

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

21 ΕΩΣ 24-6-2024 -ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: Εθνικό πάρκο Βόρειας Πίνδου (Αώος) – via ferrata

Μια διαφορετική εξόρμηση στην εκπληκτικής ομορφιάς περιοχή του ποταμού Αώου (Βοϊδομάτη) στην Κόνιτσα. Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας 20 Πίνδου αποτελεί το μεγαλύτερο χερσαίο Εθνικό Πάρκο της χώρας μας, με έκταση που προσεγγίζει τα 2 εκατομμύρια στρέμματα, αποτελώντας μια περιοχή μοναδικής οικολογικής και περιβαλλοντικής αξίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο

Παρασκευή:

Αναχώρηση με πούλμαν στις 17:00 για την Κόνιτσα Ιωαννίνων, όπου θα γίνουν όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενώνα.

Σάββατο:

Πεζοπορίες διαφορετικών απαιτήσεων, από δύο ξεχωριστές ομάδες.

Ομάδα Α: Via Ferrata.

Μετάβαση στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας για την διαδρομή Via Ferrata, μια πολύ όμορφη κυκλική διαδρομή με διαστήματα πεζοπορίας σε μαγευτικά τοπία, αλλά και εντυπωσιακές αναβάσεις πάνω σε μεταλλικά σκαλοπάτια, κατακόρυφους βράχους και γεφύρια πάνω από το νερό. Απαιτείται ανάλογη εμπειρία (via ferrata) ή αντίστοιχη αναρριχητική ευχέρεια, καλή φυσική κατάσταση και δυνατότητα κίνησης σε εκτεθειμένο πεδίο. ΩΠ 5.

Ομάδα Β: Μονή της Παναγιάς Στομίου.

Μετάβαση στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας και πεζοπορία μαζί με την ομάδα Α για κάποιο διάστημα. Στην συνέχεια η ομάδα συνεχίζει την πορεία προς την Μονή Στομίου, σε μια από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της χώρας, στη χαράδρα του Αώου, ανάμεσα στις απότομες πλαγιές της Τύμφηςκαι της Τραπεζίτσας. Επιστροφή από τα ίδια. Εύκολη πορεία. ΩΠ 3,5.

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα υπάρχει δυνατότητα για rafting στον Βοιδομάτη.

Επίσκεψη με το Λεωφορείο στηνΙερά ΜονήΠαναγίαςΜολυβδοσκέπαστης. Το βυζαντινό μοναστήρι, βρίσκεται 20χιλ. από τηνΚόνιτσα, κοντά στο σημείο όπου ενώνεται ο ποταμόςΑώοςμε τονΣαραντάπορο, 400 μ. από την ελληνοαλβανική μεθόριο.

Στην επιστροφή, ανάλογα με τις συνθήκες, θα γίνει επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Άγριας Ζωής «Μπουραζάνι».

Κυριακή:

Πεζοπορίες από δύο ξεχωριστές ομάδες.

Ομάδα Α: μονοπάτι της Κερασιάς – Δρακόλιμνη – Πάπιγκο.

Το καταπληκτικό μονοπάτι της Κερασιάς ξεκινά από την Κόνιτσα, και μέσα από μια όμορφη και καλά σηματοδοτημένη διαδρομή, οδηγεί στο οροπέδιο της Τύμφης και την ξακουστή Δρακόλιμνη. Η επιστροφή θα γίνει προς το Πάπιγκο (όπου θα περιμένει το Λεωφορείο). Πολύωρη απαιτητική πορεία, προϋποθέτει ορειβατική εμπειρία και καλή φυσική κατάσταση. ΩΠ 10.

Ομάδα Β: Κλειδωνιά - Φαράγγι Βίκου - Αρίστη.

Είναι μια εύκολη διαδρομή, εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Κινείται παράλληλα με τον Βοϊδομάτη, διατρέχοντας πότε τις βραχώδεις πλαγιές της χαράδρας και πότε τις κατάφυτες με πλατάνια, όχθες του. ΩΠ 2. Μπάνιο στα νερά του Βοϊδομάτη, περιήγηση στην Αρίστη και μεταφορά με λεωφορείο στο Πάπιγκο.

Στο Πάπιγκο θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος (αρκετός για την Β ομάδα, λιγότερος για την Α) για ξεκούραση και περιήγηση.

Δευτέρα:

Πεζοπορία από την Κόνιτσα (γεφύρι Τοπόλιτσας) στο χωριό Πηγή μέσα από το Φαράγγι Μπούση (Κλεισούρας). ΩΠ 2.

Εναλλακτικά περιήγηση στην Κόνιτσα και τον Αώο.

Επιστροφή στην Αθήνα.

Αναχώρηση: Παρασκευή 21-6, Σταθμός Δ. Πλακεντίας, ώρα 17:00.

Αρχηγοί: Αλέξανδρος Παπαχρήστου - Δημήτρης Μπρίκας

Πληροφορίες, συμμετοχές στους αρχηγούς.

Αλέξανδρος Παπαχρήστου (6948365020, ώρες 11:00-13:00)

Δημήτρης Μπρίκας (6948212876, ώρες 19:00-21:00)

Το κόστος της εξόρμησης είναι 185 ευρώ για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη (διαφορετικά 200 ευρώ) και περιλαμβάνει μετακίνηση, ασφάλιση πεζοποριών και διαμονή σε ξενώνα με πρωινό (τρεις βραδιές).

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος rafting (προαιρετικό, ενδεικτική τιμή 35 ευρώ/ άτομο) καθώς και το κόστος ενοικίασης Via Ferrata kit (προαιρετικό, περίπου 25 ευρώ/ άτομο).

Προκαταβολή 85 Ευρώ.

Η Φύση

13557854 306257019713362 4380070180106121545 n

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων