• Εγγραφή

vril23 24

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

image030

Στο γόνιμο χώρο της Φυσιολατρικής Κίνησης Βριλησσού, οι ανάγκες για δημιουργικές δράσεις είναι υψηλές! Τον Ιούνιο του 2011, στη συνάντηση μελών στον κήπο μας, γεννιέται και η ιδέα της «αστικής καλλιέργειας»!


Μέσα στην οικονομική κρίση η ιδέα ωριμάζει γρήγορα, όπως ο καρπός στη ζέστη! Η προσφορά ΓΗΣ στα Σπάτα από την Ειρήνη είναι ακριβώς ότι χρειαζόταν η ομάδα μας να ξεκινήσει! Στις 15/10/2011 πραγματοποιείται η 1ηεπίσημη συνάντηση της Ομάδας στο περιβόλι στα Σπάτα! Και το όνομα της Ομάδας μας, «ΑΓΡΟΣΧΟΛΟΙ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ»!


Η Ομάδα ξεκίνησε με περίπου 20 άτομα και συνεχώς διευρύνεται! Υπάρχει μία συντονιστική επιτροπή 6 ατόμων, οι οποίοι φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία και τον προγραμματισμό των δράσεων. Επίσης υπάρχει αυτόνομο ταμείο με τις συνεισφορές των Μελών για να καλύπτονται τα τρέχοντα έξοδα των καλλιεργειών. Οι 6 συντονιστές θα εναλλάσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με κυκλική σειρά, ανάλογα με τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει ο καθένας! Όλα μα όλα στηρίζονται στη καλή διάθεση και τον εθελοντισμό του καθενός από εμάς! Υπάρχουν πολλά σημαντικά μέλη, όπως ο Γεωπόνος και Βιοκαλλιεργητής μας ο Ανδρέας Βαρώτσος, η ψυχή της Ομάδας, με τις γνώσεις και τις συμβουλές του οποίου συντελούνται μικρά, καλλιεργητικά «θαύματα»!

ΧΑΡΤΗΣ 1 ΧΑΡΤΗΣ-2  ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 13 - 2

Σκοποί μας είναι η συλλογική καλλιέργεια ΓΗΣ με βάση τις αρχές της Βιολογικής Καλλιέργειας και άλλων Οικολογικών μεθόδων για την παραγωγή υγιεινών και θρεπτικών φυτικών τροφών. Δεν επιτρέπεται η χρήση τεχνητών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων της εντατικής γεωργίας, αποφεύγεται η χρήση βαρέων μηχανημάτων, η κατασπατάληση του νερού και λοιπών φυσικών πόρων ή χειρισμοί που βλάπτουν το περιβάλλον και τους περίοικους και ανακυκλώνουμε τα φυτικά υπολείμματα για την παραγωγή φυσικού κομπόστ.


Στόχος μας δεν είναι η γρήγορη και μαζική παραγωγή ώστε να καλύψουμε τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες των μελών. Το πραγματικό όφελος για όλους είναι η επιστροφή στα περιβόλια και τη ΓΗ μαζί με τη συλλογικότητα που τόσο μας έχει λήψει! Η ενασχόλησή με έναν λαχανόκηπο αποτελεί πλέον όχι μόνο φυσική ανάγκη, αλλά και «ψυχοθεραπεία» για τον καθένα μας στην τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε.


Μετά από απόφαση του συμβουλίου, στις 21/03/2012 ο Σύλλογός μας ζητά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων ΓΗ στο χώρο της πρώην Ναυτική Βάσης, με σκοπό την αστική καλλιέργεια και την προπόνηση ορειβασίας. Η αποδοχή του Δ.Σ. ήταν κάτι παραπάνω από ευρεία και τα λόγια όλων κολακευτικά για το εθελοντική, πολιτιστική, κοινωνική και ορειβατική δράση του Συλλόγου. Η Ομάδα σχεδιάζει και αναπτύσσει το χώρο με πολύ μεράκι και αγάπη! Ήδη είναι σε εξέλιξη η δημιουργία ενός επιδεικτικού βοτανικού κήπου και λαχανόκηπου, επισκέψιμου από μαθητές και άλλους ενδιαφερόμενους.
Μέσα σε περίπου ένα χρόνο, η Ομάδα έχει να επιδείξει πλούσιο έργο: φροντίζουμε τον λαχανόκηπο της Ειρήνης και τον «Αμπελώνα του Παππού Πάνου» στα Σπάτα, απ’ όπου φτιάξαμε και το υπέροχο κρασί μας φέτος, δημιουργούμε το «Περιβόλι του Βριλησσού»στην πρώην Ναυτική Βάση, κάνουμε κομποστοποίηση σε 3 σημεία, πάμε επισκέψεις σε άλλα Αγροκτήματα και φυσικά έχουμε τις καθιερωμένες γιορτές χαλάρωσης και απόλαυσης των καρπών (κυριολεκτικά και μεταφορικά) της Ομάδας!

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 2.2.13 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 6.8.13 ΙΣΠΑΝΟΙ -1  

Η Ομάδα συναντιέται κάθε Σάββατο στις 09:30 στο «Περιβόλι του Βριλησσού» αλλά και μια φορά τον μήνα στα Γραφεία του Συλλόγου, όπου έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα της Ομάδας, μελλοντικές δράσεις, καλλιεργητικά θέματα , συμβουλές, κλπ. Ο γενικότερος συντονισμός της Ομάδας γίνεται κυρίως μέσω e-mails και sms.


Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την συντονιστική ομάδα:

 

Γιώργος Κορνάρος  τηλ:  6972723405
Θόδωρος Ζολώτας   τηλ: 6977539997
Αλεξάνδρα Μάνου   τηλ:  6944541387 

 

RSS
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
Αγρόσχολοι
 
 
Powered by Phoca Gallery

Η Φύση

13557854 306257019713362 4380070180106121545 n

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων